Arabisk kaif الكيف العربي

kr 139, 00

Vekt: 250g

Kaffe er som kjærlighet. Litt av den slukker ikke tørsten og mye av den metter ikke…

القهوة كالحب. قليل منه لا يروي… وكثير منه لا يشبع

En herlig blanding av lysbrente og middels-mørk brente kaffebønner som oser av delikate og avbalanserte smaker, aroma og syre. Arabisk keif er godt balansert med innslag av bittersøt kakao og en kompleks fruktig smak. Mens du holder en gledeskopp i hendene dine tenk gjerne på all den historien denne beskriver!

Arabisk kaffe er gjennomsyret av tradisjon, med forseggjorte ritualer rundt tilberedning, servering og inntak. Yngre medlemmer av en familie tilbereder og serverer kaffe i en spesial kjele, kalt dallah, og tilbyr den til den eldste i samlingen før de beveger seg fra høyre til venstre. Den tradisjonelle koppen overleveres med høyre hånd (aldri venstre), og fylles bare en tredjedel. Gjestene napper gjerne en dadle eller noe søtt til kaffen, og når de har fått nok, rister de koppen forsiktig fra side til side.

Oppskrift - nok til 3 små kopper:

  1. Kok opp 3dl vann i egnet kjele
  2. Hell i 2-3 ts finmalt Arabisk Kaif
  3. Når det koker og kaffen stiger opp mot kanten av kjelen, tar du kjelen bort fra varmen
  4. Sett kjelen tilbake på varmen og la det koke, men fjern den igjen fra varmen før det renner over
  5. Etter 2-3 oppkok er kaffen klar. La det sette seg i 1-2 minutter
  6. Skummet på toppen fordeler du i koppene
  7. Hell kaffen i koppene og la stå 1-2 minutter slik at pulveret synker ned
  8. Nyt sterk smakfull Arabisk Kaif til evigheten og forbi